joi, 7 noiembrie 2013

Chemarea cucului de Robert Galbraith (aka J.K. Rowling) la editura Trei



Atunci când un topmodel celebru îşi găseşte moartea căzând de la un balcon acoperit de zăpadă din Mayfair, se presupune că fata labilă emoţional s-a sinucis. Cu toate astea, fratele ei refuză să creadă concluzia poliţiei şi îi cere detectivului particular Cormoran Strike să se ocupe de caz.
Strike este un veteran de război – cu traume atât fizice, cât şi psihice -, a cărui viaţă e un dezastru. Deşi îi oferă o siguranţă financiară, ancheta are preţul ei: cu cât Strike pătrunde mai adânc în lumea complexă a tinerei fete, cu atât lucrurile devin mai sumbre şi pericolele nu întârzie să apară.
Captivant, cu o scriitură elegantă, impregnat de atmosfera londoneză – de la străzile tăcute din Mayfair şi puburile dosnice din East End, la agitaţia din Soho -, CHEMAREA CUCULUI este o carte remarcabilă. Aducându-l în scenă pe Cormoran Strike, acesta este primul roman poliţist al scriitoarei J.K. Rowling, scris sub pseudonimul Robert Galbraith şi care s-a bucurat de o primire entuziastă.

miercuri, 6 noiembrie 2013

Regatul umbrelor de Leigh Bardugo la editura Trei

Falia Umbrei, un ţinut învăluit în beznă, populat de monștri, distruge treptat Ravka, o naţiune altădată măreaţă.

Alina, o fată orfană, singuratică, descoperă că posedă o putere unică, ce o face să pătrundă în lumea elitei magice a regatului – Grisha. Ar putea ea să destrame vraja demonică a Faliei Umbrei, eliberându-și ţara?
Întunecatul, o fiinţă cu o putere de seducţie teribilă, este conducătorul Grishei. Dacă își va împlini destinul, Alina va fi nevoită să descopere cum să se folosească de harul său și cum să reziste atracţiei periculoase pe care o simte faţă de temutul stăpân.
Însă în timp ce-și contemplă viitorul năucitor, Alina nu-l poate uita pe Mal, cel mai bun prieten al său din copilărie.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Noutati !!!

    In postul acesta va voi prezenta pe scurt noile aparitii de la destul de multe editurii.
1. Fericirea mea esti tu (Fericirea incepe azi, vol.2) de Jamie McGuire
Continuarea mult aşteptată a bestsellerului New York TimesFericirea începe azi

Află ce este în mintea bărbaţilor!
Travis Maddox a învăţat două lucruri de la mama sa înainte ca aceasta să moară: Iubeşte mult. Luptă şi mai mult pentru iubirea ta.
În Fericirea mea eşti tu, viaţa lui Travis e plină de femei care vin şi pleacă, de jocuri de noroc ilicite şi de violenţă. Însă tocmai când Travis se consideră invincibil, Abby Abernathy îl pune la pământ.
Fiecare poveste are două versiuni. În Fericirea începe azi, Abby vorbeşte în numele ei. Acum e timpul să citim povestea prin ochii lui Travis.









2. Vinovatul de Lisa Ballantyne
Unele lucruri nu pot fi iertate niciodată...

Un băieţel a fost găsit mort pe terenul de joacă.
Avocatul londonez Daniel Hunter a ajuns un maestru al cauzelor pierdute. Însă viaţa sa se schimbă atunci când îl cunoaşte pe Sebastian, un băiat de unsprezece ani, acuzat că şi ar fi ucis prietenul.
Pe măsură ce află tot mai multe despre abuzurile din casa lui Sebastian, Daniel este copleşit de amintirile propriei copilării, când Minnie, mama sa adoptivă, l-a salvat, pentru ca apoi să l trădeze.
Simpatia faţă de Sebastian şi amintirile dureroase îl fac oare pe Daniel să nu mai vadă adevărul?
Ce s-a întâmplat pe terenul de joacă şi cine este vinovat de moartea băieţelului?
Punând sub semnul întrebării toate convingerile sale, Daniel înţelege cât de grave pot fi consecinţele unei erori.






3. Disparitia de Dror Mishani
Un roman poliţist israelian de excepţie, nominalizat la CWA International Dagger Award, 2013

Inspectorul israelian Avraham Avraham trebuie să dea de urma unui adolescent care a dispărut din suburbiile Tel Avivului.
În cartierul lui Avraham infracţiunile nu sunt foarte grave. Aşa că, atunci când adolescentul de şaisprezece ani dispare şi un profesor al băiatului se implică în mod inexplicabil în anchetă, Avraham se vede nevoit să reconsidere tot ce ştia despre viaţă.
Povestit din perspective diferite, romanul lui Dror A. Mishani abundă în răsturnări de situaţii şi, totodată, pune sub semnul întrebării noţiunile legate de inocenţă şi vină, precum şi natura incertă a adevărului.








4. Nume de cod : Verity de Elizabeth Wein
11 oct. 1943
Un avion spion britanic se prăbușește pe teritoriul Franței ocupată de naziști.
Pilotul, o tânără, și pasagera care o însoțea erau cele mai bune prietene.
Una dintre ele a scăpat ca prin urechile acului, cealaltă a pierdut lupta chiar înainte de a o începe.
Când „Verity” e arestată de Gestapo, este sigură că nu are nicio şansă. Ca agent secret capturat pe teritoriu inamic, trăieşte cel mai crâncen coşmar al oricărui spion. Naziştii care o interoghează îi pun în faţă o alegere simplă: ori îşi destăinuie misiunea, ori suportă o execuţie sinistră.
Vor obţine adevărul de la ea. Însă nu va fi cel la care se aşteaptă ei.
În timp ce-şi întreţese complex mărturisirea, Verity îşi dezvăluie trecutul, cum s-a împrietenit cu Maddie, pilot de avioane, şi în ce condiţii a părăsit-o pe Maddie în epava avionului prăbuşit. Pe fiecare nouă bucăţică de hârtie, Verity se luptă pentru viaţa ei, expunându-şi vederile despre curaj şi eşec, ca şi speranţa nebunească de a se întoarce, totuşi, acasă.
Dându-şi la schimb secretele va fi oare de ajuns ca s-o salveze din ghearele unui duşman nemilos şi crud?
5. Fara Speranta de Colleen Hoover
Îndrăgita autoare de bestselleruri  Colleen Hoover istorisește, la această primă întâlnire cu publicul din România, fascinanta poveste a doi tineri cu un trecut tulburător, care pornesc într-o pasionantă şi palpitantă călătorie pentru descoperirea sensurilor vieţii, iubirii, încrederii şi, mai presus de orice, a puterii vindecătoare pe care numaiadevărul o poate avea.
Sky, elevă în ultimul an de liceu, îl cunoaşte pe Dean Holder, un tip cu o reputaţie îndoielnică, rivalizând cu a ei însăşi. Încă de la prima lor întâlnire, acesta o îngrozeşte şi, în același timp, o captivează. Ceva inexplicabil legat de el îi declanşează amintiri din adâncurile trecutului ei tulbure, dintr-o perioadă aproape ștearsă din memoria ei. Deşi Sky e hotărâtă să se ţină la distanţă de el, insistenţele lui neabătute şi zâmbetul enigmatic îi doboară barierele protectoare, iar legătura dintre ei creşte în intensitate. Însă misteriosul Holder ascunde, la rândul lui, destule secrete, iar de îndată ce acestea sunt dezvăluite, Sky cunoaşte o transformare ireversibilă, iar capacitatea ei de a avea încredere în semeni poate deveni o pierdere colaterală provocată de adevăr.
Numai înfruntând cu mult curaj dezvăluirile crude, Sky şi Holder pot spera să-şi vindece rănile sufleteşti şi să găsească o cale de a trăi şi de a iubi pe deplin. Fără speranță este un roman care vă va tăia respiraţia,captivându-vă şi amintindu-vă de prima voastră iubire.
6. Tronul de Clestar de Sarah J. Mass
O INIMĂ DE GHEAŢĂ. O VOINŢĂ DE FIER. FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU ASASINA.  FACEŢI CUNOŞTINŢĂ CU CELAENA SARDOTHIEN. FRUMOASĂ. UCIGĂTOARE. CU UN DESTIN MĂREŢ  În întunecatele şi mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani îşi ispăşeşte o condamnare pe viaţă. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greşeală fatală. S-a lăsat prinsă. Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieşire: libertatea în schimbul unui uriaş sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinţ într-o competiţie până la moarte - luptând cu cei mai talentaţi hoţi şi asasini ai ţării. Indiferent dacă rămâne în viaţă sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câştigă sau pierde, ea îşi va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se înmoaie inima ei de asasin?



7.Aclufobia de A.R. Deleanu
Prefață de Mircea Pricăjan
Ilustrații de Claudia Niculescu
“În România, de-a lungul timpului, am avut puţini, foarte puţini autori talentaţi care să scrie proză (cu accente) horror. Nici la momentul actual lucrurile nu stau mai bine. Există însă câţiva scriitori tineri aflaţi în plină dezvoltare artistică, iar anii următori s-ar putea să plaseze România, în sfârşit, pe harta mondială a creatorilor de fantezii macabre. Un lucru e clar, însă: cu volumul acesta, A.R. Deleanu dă tonul, stabileşte traiectoria, aşază ştacheta. E un lucru fenomenal, acesta! Întrucât, inevitabil, toţi cei care i se vor alătura vor trebui să pornească de la un nivel deja foarte înalt. Cu puţin noroc, graţie lui A.R. Deleanu şiAcluofobiei, vom ajunge repede la sincronizarea cu restul lumii. Povestirile de faţă au oricum toate şansele de partea lor în confruntarea cu 90% din producţia de gen a Occidentului. Cetiţi şi vă convingeți.” (Mircea Pricăjan)
8. Manualul imblanzitorului de cafele de Iulian Tanase 
Exemplar cu autograful autorului.
Conţine 7 planşe color – Cafelele Imblînzitorului.
“Cafeaua fierbinte coboară şi urcă în acelasi timp, ceaşca se umple, pereţii rotunzi se încălzesc, Tante Dante (din prun) simte căldura şi se trezeşte, Nea Tza simte în nări aburul cafelei şi deschide ochii, midiile sînt deja fierbinţi, Tante Dante aşteaptă cuminte, în prun, să fie servită. De ani de zile, în fiecare dimineaţă, Îmblînzitorul priveşte amuzat cum cafeaua fierbinte readuce la viaţă imaginea inscripţionată pe ceaşca de cafea, Îmblînzitorul priveşte cum, simţind căldura cafelei, Tante Dante şi Nea Tza încep să se mişte de fiecare dată după acelaşi scenariu, adresîndu-şi din fotografia aceea fierbinte aceleaşi cuvinte, de ani şi ani de zile:
- Bună dimineaţa, Tante Dante!
- Bune midii, Nea Tza!”
9. Cimitirul de Telespan 
Adrian Green este un homosexual român care se mută la Londra pentru că… e obosit. Deși nu prea mai are chef de muncă, își găsește, totuși, un job: administrator de cimitir. Pe măsură ce interacționează cu diverși clienți, vii sau morți, Adrian ne spune exact ce crede el despre religie, bani, sex sau moarte, concepte pe care le descrie cu o sinceritate crudă, foarte mult umor și sarcasm. Cimitirul Wormholt devine spațiul în care Green își dă seama că fericirea stă în acceptarea adevărului propriu, și nu în ochii celor din jur.
“Singurul sfat pe care eu pot să îl dau cu inima împăcată este: Dormiţi! Dormiţi, fraţilor, că somnul n-a făcut rău nimănui! Eşti trist? Culcă-te! Eşti nervos? Culcă-te! Vrei să mori? Culcă-te, poate ai noroc şi mori în somn!”

10. Uite asa arata fericirea de Jennifer E. Smith 
DACĂ SOARTA ȚI-AR TRIMITE UN EMAIL, AI RĂSPUNDE? 

Graham Larkin și Ellie O Neil nu s-au întâlnit niciodată, dar ajung să se cunoască – fie și numai virtual – atunci când Graham îi trimite ei, accidental, un e-mail despre purcelușul său, pe care-l ține ca animal de companie. Între cei doi tineri de șaptesprezece ani - care locuiesc în părți opuse ale țării și nici măcar nu-și cunosc prenumele adevărate – debutează o relație sinceră și spirituală, prin corespondență electronică. Graham și Ellie își împărtășesc detalii despre viețile, speranțele și temerile lor. Însă nu-și destăinuie unul altuia totul. Graham nu cunoaște secretul din familia lui Ellie, iar Ellie n-are habar că viața lui Graham se desfășoară în lumina reflectoarelor. Când Graham profită de ocazia de a-și petrece o bucată de timp în Henley, orășelul lui Ellie, din statul Maine, el încearcă să mute relația din mediul online în cel personal. Dar e posibil ca două persoane aparținând unor lumi atât de diferite să fie împreună? 

Întinzându-se pe perioada unei veri caniculare, și surprinzând un punct de răscruce din existența celor doi protagoniști, acțiunea noului roman al lui Jennifer E. Smith dovedește, într-o manieră subtilă și fermecătoare, că viața – la fel ca și dragostea – este plină de neprevăzut.

miercuri, 16 octombrie 2013

Sunt inca vie :)))

 Salutare, salutare. Stiu ca nu am mai scris nici o noutate si mai nou am aflat ca nu simt nevoia sa fac recenzii la cartile pe care le citesc. Mai nou am descoperit We heart it si sunt niste poze chiar interesante. Si cum pana acum am stat intr-o grota formata din carti(am citit destul de mult, dar acum cu scoala nu mai am timp de mare lucru) am inceput si sa scriu pe wattpad. Povestea mea se numeste "Cum sa omori cu sange rece" si am de gand sa o fac destul de intinsa ca dimensiuni. De aceea inceputul nu este cel mai sclipitor,dar pe parcurs am niste idei destul de bune. Daca vreti sa cititi intrati AICI. Si mai am in lucru inca doua povestiri. Dar acelea vreau sa le fac sa le intorc si sa le storc pana ies perfecte. In rest probabil voi lipsi destul de mult pe blog deoarece vreau sa ma concentrez pe scoala si pe wattpad. Plus ca, chiar vreau sa merg la olimpiada la istorie si romana. Deci, urati-mi bafta :*!

vineri, 16 august 2013

Vampire Academy - Blood Sisters

         Oooo da, daca pana acum a-ti locuit intr-o pestera sa stiti ca ieri a aparut primul trailer a filmului Academia Vampirilor. Au aparut vreo trei poze intre timp, dar am asteptat sa fac o postare cu toate noutatile despre film. Dupa cum stiti, acesta va aparea pe 14 februarie 2014, iar pentru a ajuta sa avem filmul in Romania pe aceeasi data ca in SUA, apasa-ti aici si da-ti Will See, oricum deja suntem pe primul loc in topul celor mai asteptate filme din 2014, dar trebuie sa ne si mentinem pe primul loc.
  Acum sa incepem cu pozele.



   Siii trailerul.
  Cam astea sunt. Mie mi se pare destul de frumos cum a iesit. Totusi abia astept sa vad tot filmul ;D

vineri, 2 august 2013

CUPA CARTILOR Etapa 1 - Runda 7, Altfel de Ingeri VS. Maximum Ride



Altfel de Ingeri de Lili St. Crow
Numar volume: 5 (serie completa)
Volume aparute in Romania: 2
An aparitie: 2011
Editura: LEDA



Dru Anderson, o fată de 16 ani, este singura care poate vedea creaturile din Lumea Reală, o moştenire de familie transmisă numai pe linie feminină. A știut dintotdeauna de existența lor, ba chiar le-a și vânat împreună cu tatăl ei.

Ea păstreaza vie amintirea bunicii ei şi durerea pierderii acesteia, şi se luptă cu golul lăsat de mamă, stinsă şi ea din viață. Tatăl este singurul care i-a mai rămas, persoana cea mai de preț, unicul ajutor şi prietenul ei. Dar, ca şi cum soarta nu ar fi fost destul de crudă cu ea, îl pierde şi pe el în cel mai dur mod posibil. 

Orice sau oricine ar fi creatura care i-a omorat tatăl, acum este pe urmele ei, iar Dru începe să descopere lucruri noi despre ea și să realizeze că vederea nu este singura abilitate ieșită din comun pe care o are.

Rămasă singură pe lume, Dru găseşte un sprijin nesperat în colegul ei de şcoală, Graves. Relația dintre ei va deveni cu siguranță una dintre favoritele voastre. Deşi se cunosc în cele mai grele circumstanțe, prietenia ce se leagă între ei este puternică şi pare a triumfa asupra tuturor problemelor apărute. Oare? Cei doi luptă împreună pentru a supraviețui avalanşei de provocări mortale care se abate asupra lor.

Pentru cineva care a fost atras fără să vrea într-o lume despre care nici nu știa că există, Graves acceptă totul cu calm, dar este și șocat și foarte speriat în același timp. Este un personaj cu care orice adolescent se poate identifica.

Facem cunoştință şi cu Cristophe, un băiat misterios pe care nu ştim dacă e bine să ne bazăm. El este un djampir – jumătate om, jumătate vampir – un puternic contrast pentru muritorul Graves.

Veți forma şi aici tabere şi, din nou, suntem sigure că vă va fi greu să alegeți de partea cui să stați. Probleme de familie? Probleme de supraviețuire? Se pot suprapune acestea şi în ce măsură?

Povestea curge lin dar țineți-vă bine! Odată începută acțiunea veți sta cu sufletul la gură.

Stilul autoarei este unul vioi şi veți fi nemulțumiți doar de faptul că trebuie să aşteptați volumul următor.


Trebuie să votați seria Altfel de Îngeri de Lili St. Crow pentru că este plină de suspans, de acțiune şi de tot ce trebuie unui roman fantasy. Povestea este impresionantă, iar personajele sunt prezentate într-un mod cât se poate de realist.

***

Maximum Ride de James Patterson

Numar volume: 8 (serie completa)

Volume aparute in Romania: 2

An aparitie: 2012

Editura: LEDA


Şase copii cu superputeri și aripi cu care pot zbura, concepuți prin grefarea AND-ului de pasăre peste cel uman, scapă din laboratorul-închisoare în care au fost crescuți în speranța că vor reuși să-și trăiască viața ca niște copii normali. Însă fără un cămin, fără familii și cu Eliminatorii – niște creaturi blestemate – pe urmele lor, nu au prea multe șanse de reușită, fiind mereu pe fugă să-și salveze viaţa.

Povestea este spusă din punctul de vedere a lui Max, o adolescentă sarcastică, cu o fire puternică și hotărâtă. Ea este liderul acestui grup de copii-păsări. Niciunul dintre ei nu are mai mult de 14 ani, însă asta nu îi împiedică să-și caute părinții. 

Chiar dacă Max a avut o viață grea, fiind supusă la chinuri inimaginabile în cei zece ani petrecuți în laboratoarele Școlii, reușește cumva să-și păstreze curajul, tăria de carcater și mai ales simțul umorului. Singura ei alinare sunt cei cinci prieteni alături de care reușește să evadeze: Fang, Iggy, Gasman, Nudge și Angel. 

Când micuța Angel este răpită și dusă înapoi la Școală, Max, Fang și Nudge pleacă să o salveze și ajung să își reamintească cele mai cumplite momente de pe vremea experimentelor genetice. Deși călătoria lor îi poartă prin secetoasa Vale a Morții (California), cei trei se trezesc implicați curând într-o altă aventură și ajung să se lupte cu oamenii-lup în New York. 

Aici Max îl cunoaște pe Fang care la început poate părea arogant, dar se dovedește a fi de fapt timid și interiorizat. Nu după mult timp atracția dintre ei devine palpabilă, dar cartea nu pune accent pe latura romantică a personajelor (mai ales datorită vârstei acestora). În tot acest timp, Iggy, deși orb, și Gasman, de doar opt ani, rămân acasă, dar nu sunt scutiți de probleme fiind atacați de Eliminatori și văzându-se nevoiți să se descurce singuri.

Acțiunea începe mai greu, dar evenimentele nu sunt deloc previzibile, iar aventurile prin care trec cei șase copii devin din ce în ce mai periculoase și încărcate de suspans.

James Patterson dovedește încă o dată ce personaje extraordinare, cu caractere puternice, poate crea. De asemenea, el îmbină în Maximum Ride toate ingredientele unui roman de succes: aventura care ne ține cu sufletul la gură, relația strânsă dintre Max și prietenii ei care ajung să formeze o familie, tragedia prin care au trecut copiii în laborator și, nu în ultimul rând, promisiunea unui nou început și a unei vieți lipsite de pericole. 

Trebuie să votați Maximum Ride pentru că este un thriller fascinant, cu personaje care te cuceresc de la prima pagină, multă acţiune și suspans. Este o carte potrivită mai ales celor cu chef de aventură și cu un dezvoltat simț al umorului.

(Bibliophile Mystery)




Puteți vota până pe 4 august la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***




*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România






marți, 30 iulie 2013

VA Bloodsisters - Posterul Oficial

CUPA CARTILOR Etapa 1 - Runda 6, Georgina Kincaid VS. Magie de doi bani

Georgina Kincaid de Richelle Mead

Număr volume: 6 (serie completă)

Volume apărute în Romania: 6
An apariție: 2010
Editura: LEDA



Richelle Mead ne prezintă sucubii, niste ființe malefice care au fost lăsate să plece din iad cu scopul de a colecta sufletele cele mai pure, făcându-i pe oameni să trăiască după principiul hedonismului.

Georgina Kincaid este un sucub extrem de atrăgător care poate să își schimbe forma corpului în funcție de fanteziile bărbaților. Ea descoperă orice plăcere vinovată pe care aceștia o au, transformându-le fanteziile în realitate. Nu e nicidecum o damă de companie. E un sucub care trăiește cu ajutorul energiei pe care o colectează de la sufletele căzute în păcatul trupesc.

Oricât de malefică pare Georgina, veți vedea că până şi demonii au sentimente.Ca orice altă creatură malefică, înainte să devină un sucub simpatic, şi ea fost doar un simplu om, o fată care a greșit crunt și a vrut să își spele păcatele pentru a le oferi celor cărora le-a greşit o nouă viaţă. La rugămințile ei nu a răspuns însă un înger, ci un demon și astfel a ajuns Georgina să încheie un contract cu iadul, prin care a devenit slujnica lui pentru eternitate. În prezent, după secole întregi, încă regretă alegerea pe care a făcut-o în acel moment de răscruce.

Deși este prin definiție o ființă malefică, are un suflet extrem de bun și urăște că nu poate avea o relație în adevăratul sens al cuvântului cu cel de care s-a îndrăgostit.

Chiar dacă are momente în care se întristează aducându-și aminte de viața ei muritoare, Georgina își continuă traiul cu stil și șarm alături de prietenii ei nemuritori: Peter, Cody și Hugh. Se integrează cu ușurință în lumea umană, ducând o viață dublă: ziua e o simplă angajată la o librărie, iar seara un sucub pasional care își vânează prada pentru a o seduce.

Pe lângă asta, problemele se țin scai de ea ajungând mereu să investigheze atacurile care se petrec în lumea nemuritorilor din Seattle.

De parcă nu este suficientă amenințarea ce umbrește viața semenilor ei, ea trebuie să se mai descurce și cu tumultuoasa ei viață sentimentală. Apar, nu unul, ci doi bărbați extrem de diferiți care îi complică și mai tare viața. Unul dintre ei este nimeni altul decât scriitorul ei favorit, Seth, o persoană timidă, cu un suflet mare, căruia Georgina îi adoră toate romanele pline de aventură, adrenalină și erotism. După Seth își face apariția și Roman: senzual, încăpățânat și curajos, un fermecător profesor de lingvistică și un excepțional dansator.


Trebuie să votați "Georgina Kincaid" pentru că este o serie scrisă într-un mod inedit și captivant de talentata Richelle Mead, dezvăluindu-ne cu ușurință lumea misterioasă a Georginei și viața ei palpitantă, plină de intrigi și suspans. 
(Walking on Letters / Bibliophile Mystery)


***



Magie de doi bani de Kelley Armstrong


Număr volume: 13 (serie completă)
Volume apărute în Romania: 3
An apariție: 2012
Editura: LEDA



Magie de doi bani este a treia carte din seria Femei din Cealaltă Lume, însă nu are deloc legătură cu primele două, aceasta fiind axată strict pe vrăjitori și vrăjitoare. Acesta este singurul motiv pentru care am decis să o prezint ca fiind cap de serie în Cupa Cărților, deoarece consider că interesul cititorilor a fost atras strict de elementul magic al acestui volum trei, neexploatat la fel de mult în cele două volume precedente, care se axează mai mult pe vârcolaci. 

Deși această trecere de la un elment supranatural la altul poate părea un pic mai greu de asimilat pentru cititorii primelor două volume, Kelley Armstrong îi va acapara numaidecât cu stilul ei excelent, plin de umor negru, lumea secretă a vrăjitoriei care operează în spatele celei moderne și descrierea celor două specii. Faptul că aceștia trebuie să-și ascundă abilitățile de oamenii normali adaugă romanului o tentă de realism.

Nimic nu este roz iar problemele nu capătă peste noapte soluții miraculoase, unele evenimente având chiar consecințe ireparabile. 

În urma morții mamei ei, vrăjitoarea Paige devine liderul Sabatului și este hotărâtă să aibă grijă de adolescenta Savannah, dar întâmpină probleme mari atât din partea tatălui ei biologic – care apare pe neașteptate și își cere drepturile părintești – cât și a Sabatului care ar fi mult mai mulțumit dacă ar scăpa de copil.

Povestea ne este prezentată din punctul de vedere al lui Paige, pe care unii dintre voi o cunosc din volumul precedent, cu toate că este posibil să nu o fi îndrăgit foarte mult. Ei bine, aici Paige vă va surprinde plăcut. Desigur, este cam încăpățânată uneori și poate un pic fixistă, dar asta nu face decât să o apropie de cititor, oferindu-i o alură umană, iar când persoanele apropiate, viața și tot ceea ce o înconjoară se destramă, este normal să se agațe de ceea ce știe și să încerce să-și reafirme credințele și viziunile normale asupra lumii. Dar când toate acestea dau greș, Paige reușește să se adapteze, iar acesta este cel mai de admirat lucru în Magie de doi bani. 


Trebuie să votați Magie de doi bani pentru că este amuzantă, antrenantă, întunecată uneori și cu un strop de romantism. Diviziunea magică dintre vrăjitori și vrăjitoare este extrem de interesantă. Oare ce s-ar întâmpla dacă speciile s-ar amesteca? Copii rezultați ar deține ambele puteri sau numai puterea specifică sexului lor?

(Bibliophile Mystery)




Puteți vota până pe 1 august la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***



*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România


duminică, 28 iulie 2013

CUPA CARTILOR Etapa 1 - Runda 5, Jocul Minciunii VS. Vanatoare Nocturna

Jocul Minciunii de Sara Shepard

Număr volume: 5 (serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 3
An apariție: 2011
Editura: LEDA


Plină de mister, suspans, si secrete, această carte pătrunde în vieţile tinerilor bogați, surprinzând jocurile lor sinistre și răutăcioase, superficialitatea lor, obișnuința de a trata totul ca pe o glumă sau ca pe o serie impresionantă de farse, indiferent cât de puternic sunt afectați cei din jur..
            Emma doreşte să își cunoască personal sora geamănă, pe Sutton, de a cărei existență nici măcar nu știuse, dar după ce aceasta dispare brusc în ziua în care trebuiau să se întâlnească, Emma este nevoita să-i „fure” identitatea și să încerce să afle ce i s-a întâmplat.
            Obişnuită cu sărăcia şi cu o existenţă chinuită, Emma este impresionată de viaţa luxoasă pe care o are Sutton, dar când partea întunecată a acesteia iese la iveală, încetează să mai fie atât de tentantă și își pierde, treptat, tot farmecul. Pentru că Sutton era răzgâiată, răutăcioasă, superficială, obișnuită să-i rănească pe cei din jur fără să îi pese, aceasta își îndepărtase prietenii. Emma nu știe încă asta, dar afla în curând, când începe să pună cap la cap totul și să descopere câți potențiali dușmani are sora ei, unii dintre ei chiar cu motive serioase pentru care ar fi putut-o ucide fără să clipească.
            Sara Shepard este o artistă a suspansului. De la acțiune până la personaje, ea dă noțiunii de mister o nouă semnificație și reușește să țină cititorii pe jar, facându-le inimile să bată mai tare în punctele culminante ale romanului. Stilul ei este concis, direct la subiect, cu suficiente detalii încât să mențină curiozitatea și atenția cititorilor.
Jocul Minciunii este o carte impresionantă mai ales datorită legăturii atât de puternice dintre cele două surori gemene. Este evident că deși personajele principale sunt identice ca înfățișare, au personalități total opuse. Emma e drăguță, amabilă, atentă cu cei din jur, pe când Sutton era o fată care ar fi făcut orice pentru a obține ceea ce își dorea, fără să aibă considerație și respect pentru nimeni. Jocul Minciunii ne arată și cât de mult contribuie mediul în care au trăit la formarea caracterelor lor, a principiilor și regulilor după care se ghidează in viață.
Personajele secundare sunt și ele foarte bine conturate, fiecare având secrete și intenții câtuși de puțin inocente.

            Trebuie să votați Jocul minciunii pentru că este un rollercoaster de emoții, fiind o carte imprevizibilă, sinistră, dar și captivantă! Curiozitatea și suspansul vă însoțesc constant, veți râde și vă veți întrista alături de personajele principale.


 ***


Vânătoare Nocturnă de Jeaniene Frost

Număr volume: 6 (serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 1
An apariție: 2012
Editura: LEDA

VÂNĂTOARE NOCTURNĂ este o serie de top a genului Urban Fantasy, cunoscută și apreciată peste hotare, de aceea puține altele o pot depăși sau se pot ridica măcar la nivelul ei.
Deși este ea însăși pe jumătate vampir – sau tocmai din această cauză - Catherine Crawfield, aka Cat Raven și-a făcut un scop din a scăpa lumea de cât mai mulți vampiri cu putință. Avantajul cel mai mare al faptului ca este o rară anomalie a naturii, îl reprezintă faptul că ea, spre deosebire de ei, are puls,  așa că vampirilor nici nu le trece prin cap ce-i așteaptă. Îi momește, îi atrage în locuri izolate promițandu-le sex, apoi îi străpunge cu un țăruș. Deși îi este cam greu să scape de cadavre, s-a descurcat bine în toți acești ani.
Singurul care nu cade pradă farmecelor ei și își păstrează garda sus este Bones, un vampir vânător de recompense. Mai mult, o capturează și îi dă de ales: să se antreneze și să lucreze pentru el sau să moară.
Așa începe marea VÂNĂTOARE NOCTURNĂ, plină de aventuri, bătălii sângeroase, replici amuzante, tensiune sexuală și nu numai.
Cat și Bones formează o pereche absolut perfectă, fără scrupule atât în ceea ce privește coliziunile amoroase, cât și pe cele cu dușmanii.  El o completează, o face mai puternică și reușește să o convingă să-și accepte identitatea. Chimia dintre ei e de necontestat, cei doi presărând povestea cu incredibil comic de limbaj și de situație!
Însă n-avem de-a face cu un roman paranormal-romance, în care eroii se îndrăgostesc orbește. Cat îl obligă să muncească pentru a-i câștiga încrederea, dragostea, în timp ce noi, cititorii, culegem foloasele.
Cineva spunea că Jeaniene Frost creează personaje pe care ți-ai dori să le întâlnești în viața de zi cu zi. Eu aș îndrăzni să afirm că e cam periculos, pentru că sunt genul de caractere care mai întâi omoară și apoi întreabă, deci probabil m-aș feri de ei pe stradă, însă în paginile cărții sunt pur și simplu adorabili.

Trebuie să votați Vânătoare Nocturnă dacă vă plac vampirii sexy, pe motocicletă, eroinele bad-ass cu limba ascuțită și scene înfierbîntate de luptă.

(Bibliophile Mystery)

Puteți vota până pe 26 iulie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI


***START VOT***


*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România



miercuri, 24 iulie 2013

CUPA CARTILOR Etapa 1 - Runda 4, Chimie Perfecta VS. Vampirii din Morganville

Chimie Perfectă de Simone Elkeles

Numar volume: 3 (serie completa)
Numar volume aparute la noi: 3
An aparitie: 2012
Editura: LEDA


Uneori festele pe care ți le joacă soarta duc la cele mai (ne)fericite deznodăminte.

Seria prezintă poveştile de dragoste a trei frați care decid să-şi depăşească statutul la care societatea şi destinul i-a condamnat. Mai din proprie voință, mai împinşi de la spate, aceştia vor alege până la urmă calea cea mai bună pentru ei chiar dacă nu este cea mai uşoară. Dimpotrivă, este cea mai grea, pentru că este în joc nu doar viitorul lor ci însăşi libertatea şi viața.

Chimie perfectă este primul volum din serie şi este convingător. Provocare sau adevăr? Avem ambele: Chimie perfectă ne provoacă să aflăm adevărul ascuns sub imaginea publică pe care suntem obligați s-o afişăm. Adevăr care ne face mult mai asemănători decât am crede.

El nu este chiar cavalerul pe cal alb (dar probabil e cel în armură neagră), iar ea nu este tocmai domnița aflată la ananghie. Sunt personaje ale lumii moderne care se confruntă cu probleme moderne pe lângă care dragonii şi zmeii par lucruri minore.

Simone Elkeles reuşeşte să construiască unii dintre cei mai atrăgători „băieți răi” atât de atrăgători încât şi mamele şi tații adolescentelor ar putea să-i placă (şi o fac probabil în sinea lor, mai ales că fiicele le vor fi în siguranță când băieții răi se vor transforma în - foarte - buni).

Prinşi în propriile lumi ce par despărțite irevocabil, cei doi sunt prea preocupați să se înfrunte şi asta îi împiedică să vadă ce i-ar putea apropria. Îşi încep aventura încarcerați în prejudecățile şi „cerințele” societății, dar treptat ajung să-şi descopere unul altuia acele calități care merită apreciate şi tot treptat ajung să admire ceea ce descoperă şi să decidă că merită să lupte pentru ce pot avea. Totuşi nu este uşor. Viața din care încă fac parte luptă în cele mai aprige moduri pentru a nu-i scăpa din gheare. În plus, chiar alegerile pe care sunt nevoiți să le facă pentru a-şi apăra dragostea duc inevitabil la despărțirea lor şi la vulgarizarea relației... în ochii celorlați. Cine a spus că dragostea e bucurie nu a iubit niciodată!

Un plus al cărții este acela că povestea este spusă din perspectiva ambilor. Astfel putem cunoaşte în întregime trăirile şi transformările prin care trec cei doi şi modul în care iubirea lor se naşte şi evoluează.

Personajele secundare susțin povestea şi eroii. Ei au rolul de a sublinia efortul şi lupta dusă de aceştia. Confruntați şi implicați în situații asemănătoare povestea lor are un alt final decât al protagoniştilor principali.

De la Romeo şi Julieta la Poveste din Cartierul de Vest avem în sfârşit un deznodământ care aduce speranță.


Trebuie să votați Chimie Perfectă în primul rând pentru că aparține stilului contemporary, care s-a afirmat din ce în ce mai mult anul acesta, detronând cărțile fantasy în topul multor cititori. În al doilea rând, pentru că este o carte pentru cei aflați la vârsta adolescenței la care se visează cu ochii deschişi, dar şi pentru adulții care ştiu să aprecieze şi să-şi aducă aminte de fiorii primei iubiri. Lacrimi, zâmbete, speranță şi iubire este ceea ce veți găsi în Chimie perfectă.



*** 

Vampirii din Morganville de Rachel Caine

Număr volume: 14 (serie incompletă)
Număr volume apărute la noi: 8
An apariție: 2010
Editura LEDA


Bine aţi venit în Morganville, Texas!
Nu rămâneţi pe afară după ce se lasă întunericul!
Povestea nu începe în mod spectaculos. Avem o tânără, Claire Danvers, care deşi tocilară, ducea o viață normală. Asta până când s-a mutat în Morganville, pentru că nimeni nu putea bănui ce se ascunde în noaptea din Morganville. De aici totul se năruie, iar povestea devine nesperat de atrăgătoare.
Forţată să părăsească relativa siguranţă a campusului, Claire ajunge să ia contact direct cu „ciudăţeniile” oraşului. Şi să ia contact e puţin spus; pentru că ea se trezeşte implicată în cele mai mari lupte duse de creaturile care stăpânesc oraşul. Se va afla în prima linie atât în lupta dintre oameni şi vampiri cât şi în lupta pentru supremaţie dintre aceştia din urmă.
Şi dacă ar fi fost totul clar ar fi fost bine, dar Claire nu are nici măcar şansa asta.
E imposibil să ştii în cine se poate avea încredere; în Morganville binele şi răul sunt strâns legate. Prietenii se pot dovedi înşelători, iar duşmanii devin aliaţi neaşteptaţi – câteodată. Vampirii din Morganville abundă în personaje interesante şi atractive. Avem iubitul care te bagă în belele, dar cu cele mai bune intenţii, şi care nu putea fi altfel decât irezistibil. Avem prietena gotică și prietenul misterios care sunt mult mai mult decât par la prima vedere. Găsim vampiri răi şi buni, sau cel puţin corecţi – adică ce înţeleg ei prin a fi corect. În plus, ne putem bucura de prezenţa unui savant excentric, aproape nebun care o îndrăgeşte (sau nu) pe eroina noastră şi care îi oferă – atunci când nu o atacă – cunoştinţe pe care am vrea să le avem cu toţii. Personajele meteorice vin şi pleacă, dar nu uită să strice totul în urma lor.
În plus, Claire mai trebuie să se şi maturizeze şi să facă faţă propriilor sentimente. Lucru nu prea uşor atunci când sentimentele te bagă clar în alte probleme.
Însă Claire este o fată foarte deşteaptă şi asta o salvează uneori. Dacă până acum aţi râs cumva de tocilare, e cazul să vă revizuiţi poziţia. În Morganville tocilara Claire conduce şi prin deciziile pe care le ia, uneori doar instinctiv, influenţează şi asigură chiar supravieţuirea cetăţenilor umani ai oraşului.
Acţiunea e alertă. Seria, aflată deja la volumul 8 în România, aduce mereu ceva nou. Avem acțiunea generală care se continuă de-a lungul seriei, dar fiecare volum are propria aventură care în final adaugă un element, un pas important la povestea principală. Fiecare conflict îşi va găsi rostul, fiecare luptă va avea urmările sale. La fiecare pas descoperi vechi secrete, pe care le înlocuieşti cu altele noi, la fiecare pas ţi se se năruie planul bine ticluit şi toate speranţele. Jurăminte de credinţă, supuneri forţate şi eliberări improbabile conduc şi răstoarnă situaţii. Păci fragile şi ameninţări de oriunde pun în pericol oameni şi vampiri deopotrivă. Dispar oameni, dispar vampiri şi nimeni nu reuşeşte să dea de capăt iţelor, iar linia dintre viaţă şi moarte se subţiază prea mult.
În plus, totul trebuie ţinut secret faţă de restul lumii. Ce se întâmplă în Morganville trebuie să rămână în Morganville altfel...

Trebuie să votați Vampirii din Morganville pentru că este o serie antrenantă, presărată cu pericole și mistere, cu prietenii şi relaţii puse la încercare, crime şi pedepse meritate sau nu, schimb de tactici, schimb de tabere, decizii majore, maturizări şi pierderi, dar din care nu lipsește elementul cel mai important: Iubirea.

(Bibliophile Mystery)

Puteți vota până pe 26 iulie la ora 24.00
Pentru a vedea rezultatele rundelor anterioare click AICI




*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...