marți, 21 august 2012

Recenzie : Azilul (Jurnalele lui Stefan vol.5)

              Volumul 5 numit si Azilul, incepe cu imaginea lui Stefan;Damon si Cora (sora mai mare a lui Violet) intr-un tren indreptat catre Londra, orasul in care Damon este cautat pentru cele mai oribile crime intalnite pana atunci. Cu atuul ca nimeni nu-i recunoaste, singura problema a lui Stefan si a Corei este “popularitatea” lui Damon. Dupa ce il costumeaza intr-un om normal ei pornesc in cautare de adapost si de mancare. Acestea fiind rezolvate foarte usor pornesc investigatiile pentru gasirea lui Violet. In aceste anchete nu ii ajuta deloc puterea si dorinta de razbunare a lui Samuel cat nici Damon nu e o sarcina usoara de protejat. Intr-un sfarsit afla si motivul pentru care Samuel le doreste asa de mult moarte : Katherine.Da se pare ca Katherine era marea iubire a lui Samuel, si o data cu moartea ei acesta doreste a vedea numai varsari de sange si durere.

Dupa atatea incercarii si piste false, in sfarsit o gasesc pe Violet, dar se pare ca Violet pe care o stiau a disparut i-ar in locul ei a aparut o Violet plina de ura si de razbunare. Stefan se gandeste la un plan de a o recupera pe mult iubita lui prietena si pe sora mai mica a Corei. Tot ce se poate face este sa infiltreze pe cineva in Azilul Magdalene, un azil pentru fete ale strazii sau pentru viitoare mame fara bani. Cora afla de la Stefan si Damon ca numai ea poate intra acolo, iar ca o mare curajoasa aceasta accepta de dragul de a-si regasi sora. Dar Azilul nu e ceea ce pare, el este sub “protectia” lui Samuel si al fratelui sau Henry, nici aceasta bunatate nu este ceea ce pare. Chiar din prima seara de dormit in Azil, Cora isi da seama adevarata intrebuintare a acestuia. Pentru hranirea vampirilor “saracii” la fel ca si Samuel si fratele lui. Stefan imediat ce afla aceasta oroare isi da seama ca situatia nu e asa de buna pe cat credeau, este chiar mai rea decat orice gand de-al lui. Din aceasta cauza trebuie sa se gaseasca cat mai repede un plan. Si cum toate merg prea foarte bine in gandul sau , i se ofera si peisajul perfect : O petrecere caritabila unde gazda este binevoitorul Samuel, iar Stefan si Damon nu vor pierde aceasta ocazie. Dar pana atunci Cora este nevoita sa isi apere colegele prin turnarea verbinei in mancarea lor.

La petrecere, dupa cum era de asteptat era si Violet la bratul lui Samuel. Cora ,chiar daca in prima parte este socata de revederea cu sora sa, se comporta exemplar si nu iese prea mult in evidenta. Stefan si Damon sunt atat de nerabdatori si de siguri de planul lor ca nimic rau nu se poate intampla. Sau poate da? Samuel si-a ales victimele pline de verbina iar in momentul in care a inceput sa bea, Stefan si Damon au fost imediat acolo, dar spre surprinderea lor…. Samuel era imun la verbina. Imediat ce si-au dat seama au si fugit de acolo. Pe drum, Stefan si Damon dau de necazuri, Cathy (o prietena de-a Corei) este sfasiata, iar aceea capodopera este mana lui Jack Spintecatorul, cunoscut si sub numele de Henry. Cora nu stie de cadavru, iar Stefan si Damon sunt prinsi intr-o lupta, pana cand Cora o vede pe Cathy , in momentul ala Stefan abandoneaza lupta si in acelasi timp pe fratele sau sa o ajute pe sora lui Violet. Ajunsi undeva in siguranta vampirul nostru prea uman, cauta un alt plan. Dar Damon deja dezamagit si ranit de fratele sau se satura de planuri si pleaca pe cont propriu.

Ramasi singuri Cora si Stefan merg la un prieten al lui Damon sa ii ajute cu Samuel, acesta nu gaseste nimic dar ii trimite la un vrajitor nu-prea-in-mintile-lui care ii ajuta : lui Stefan ii ofera o arma impotriva Spintecatorilor iar lui Cora ii ofera sansa de a sta de vorba cu sora ei si a o convinge sa vina pe un drum mai bun.

Cora si Stefan merg sa vorbeasca cu Violet care nu le impartaseste gandurile de bine si o rapeste pe sora ei mai mare. Stefan singur si confunz merge sa vorbeasca cu James, care ii da sfatul de a merge sa se impace cu fratele sau.

Damon si Stefan se impaca si pornesc pe acelasi drum pentru diferite motive. Acestia il gasesc pe Samuel si pe Henry si intr-un final chiar si pe Cora care este inca om.

Oare cine va castiga aceasta batalie pe viata si pe moarte???Vor reusi sa o aduca pe Violet pe drumul cel bun??? Vor scapa vreodata de amintirea lui Katherine si de raul pe care aceasta il poate face chiar si aparent moarta???

Un comentariu:

Bun venit in coltisorul meu de lume,abia astept parerea/intrebarea ta♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...